Menu
Amsterdam / Amsterdam / Dagje Uit

Verbreed je horizon met de Uitmarkt in Amsterdam

De Uitmarkt is hét startsein van het Nederlandse culturele seizoen. De 41ste editie vieren wij opnieuw rond het Oosterdok en op het Marineterrein Amsterdam van 24 tot 26 augustus 2018.

Culturele ontdekkingsreis
Alleen tijdens de Uitmarkt is Het Scheepvaartmuseum gratis toegankelijk vanaf 9.00 uur. Kom binnen en stap aan boord van Tallship Morgenster, ontmoet de bemanning en ontdek het verhaal van de stichting Clean2Antarctica. 

In het OBA Theater zijn wisselende voorstellingen te zien: cabaret met onder andere Soundos, Ronald Snijders, Pepijn Schoneveld ….

In het Science Museum Theater van het NEMO werk je als een echte uitvinder aan je eigen ontwerp of zwoeg je op het laten branden van je eigen lampje (nee, niet het lampje boven je hoofd, een écht lampje). Want hoe werkt elektriciteit eigenlijk?

En nog veel en veel meer …

Cultuurbezoek stimuleren
De Uitmarkt is vrij toegankelijk voor honderdduizenden bezoekers en laat een miljoen tv-kijkers meegenieten. Met korte live-voorproefjes uit alle kunstdisciplines maken we publiek nieuwsgierig naar voorstellingen voor het nieuwe seizoen. Theaters en toneelgezelschappen, orkesten en ensembles, artiesten en impresariaten, musea en andere culturele instellingen doen mee. Zij presenteren hun nieuwe programma op de vele podia om cultuurbezoek en de kaartverkoop te stimuleren. Met de Uitmarkt wil de culturele sector bezoekers verrassen, verbazen en prikkelen.

Klik hier voor meer informatie over de Uitmarkt.