Menu
Amsterdam / Amsterdam

Pride in Amsterdam van 28 juli – 5 augustus

Pride Amsterdam 2018 wordt georganiseerd van 28 juli tot 5 augustus.

Boodschap Pride Amsterdam

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Stichting Amsterdam Gay Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Hoogtepunt is de beroemde Botenparade, waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel.

Thema

Thema dit jaar is ‘Heroes’. Iedereen kent wel iemand die de ‘heldenstatus’ verdient. Denk aan mensen die het voortouw nemen, ergens voor staan en dit ook in het openbaar uitdragen.

Het gaat om mensen, al dan niet behorend tot de LHBTI-community, die zich op allerlei manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of onze community in het bijzonder.

De organisatie bepaalt niet wie deze helden zijn en deze ‘heldenstatus’ verdienen. Dat laten ze over aan jullie, onze community. Iedereen is vrij om de discussie aan te gaan en iedereen is vrij om zelf een held aan te wijzen.

Klik hier voor meer informatie over de Pride in Amsterdam.