Menu
Amsterdam

Operadagen Rotterdam

OPERA & MUZIEKTHEATER VAN NU

Operadagen Rotterdam is hét opera- en muziektheaterfestival met een rijk programma uit binnen- en buitenland. Tien dagen lang meer dan 100 voorstellingen op diverse podia en in alle hoeken en gaten van de stad. De operadagen in Rotterdam vinden plaats van 18 t/m 27 mei 2018. 

LOST & FOUND: HELDENMOED
Operadagen Rotterdam houdt de vinger aan de pols van de actualiteit. Met actuele voorstellingen reflecteert het festival op hedendaagse maatschappelijke thema’s. De komende drie jaar doet Operadagen Rotterdam dit met het vierjarige festivalthema Lost & Found. Operadagen Rotterdam volgt heldenverhalen van mensen die hun vertrouwde wereld verlaten, letterlijke en symbolische grenzen oversteken, grote veranderingen ondergaan, en uiteindelijk een nieuwe identiteit hopen te (her)vinden. Een actueel verhaal, dat tegelijkertijd van alle tijden is.

Heldenmoed
Het festivalthema Lost & Found is opgebouwd uit vier delen. In 2017 trapte het festival af met het eerst deel: Het vertrek. In 2018 volgt het tweede deel Heldenmoed, dat de onvermijdelijke uitdagingen en beproevingen behandelt tijdens iedere heldentocht. Hier stapt de held in het oog van de storm, trotseert hij gevaren, gaat hij de confrontatie aan met zijn demonen, en betreedt hij vreemde oorden, ver weg van huis. Het zijn vaak de donkerste momenten van de reis, waarop de held ware heldenmoed toont.

Lost & Found verwijst niet alleen naar de inhoud van de voorstellingen tijdens de Operadagen Rotterdam, maar ook naar hun vorm. Het festival herontdekt klassieke opera’s uit lang vervlogen tijden in hedendaagse bewerkingen, verlaat met nieuwe muziektheatervoorstellingen de gebaande paden, en wijst op spannende, onbekende horizonten.

Klik hier voor meer informatie over de Operadagen in Rotterdam.