Menu
Amsterdam / Amsterdam

Onontdekte hotspost in Amsterdam

Onze hoofdstad heeft ontzettend veel te bieden voor de buitenlandse toerist, maar ook als Nederlander kun je er een heerlijk lang weekend vertoeven. Als je aan Amsterdamse hotspots denkt, dan denk je vaak aan het standaard rijtje: Madame Tussauds, de Dam, de 9 Straatjes, I Amsterdam, het Vondelpark en een rondvaart door de Amsterdamse grachten. En niet te vergeten, net als in Barcelona, Parijs en Kopenhagen liggen de zakkenrollers voor jouw nieuwe iPhone Xs Max met hoesje altijd op de loer. Desondanks moet je dit als rasechte Nederlander allemaal een keer gezien en meegemaakt hebben, maar hoe leuk zou het zijn als jij bij je eerstvolgende Amsterdam tripje een hele dag opzoek gaat naar onontdekte hotspots? Wij helpen je een handje!

De plekken die wij hier noemen zijn natuurlijk niet helemaal onontdekt en je zal ook vast niet als enige toeristische bezoeker langskomen. Toch zal er een wereld voor je opengaan als je niet eerst drie uur in de rij hoeft te staan en je toeristische foto’s bezaaid zijn met vrolijke Aziaten en hun flitsende fototoestellen.

Filmtheater de Uitkijk

De naam zegt het al, bij het filmtheater kun je films kijken. Deze plek onderscheidt zich op verschillende manieren van de reguliere bioscoop. Zo worden er films gedraaid die je in de reguliere bioscopen zeker niet vindt en is het pand compleet in jaren ’20 stijl gebouwd. Het wordt ook wel het oudste en meest romantische filmtheater van Amsterdam genoemd.

Ons’ Lieve Heer op Solder

Wist je dat dit plekje in de Top 100 staat van de Nederlandse UNESCO-monumenten? Alleen dat is al een reden om er een keer langs te gaan. Dit tot museum omgebouwde grachtenhuis stamt uit de Gouden Eeuw en is na het Rijksmuseum het meest oude museum dat Amsterdam kent. Je vindt er historisch ingerichte ruimtes, waaronder woonkamers, eetkamers, bedstedes en een complete kerk op zolder. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Vondelbunker

Een plekje waar je als niet-Amsterdammer vaak geen weet van hebt: de Vondelbunker. Deze bunker werd pas in 2011 ontdekt door krakers en is nu omgebouwd tot een ontzettend creatieve plek waar optredens en exposities georganiseerd worden. Van oorsprong is deze bunker een schuilkelder en bevindt zich dan ook op een plek die je in eerste instantie niet zomaar vindt. De bunker bevindt zich letterlijk onder het vondelpark en de ingang zit aan de zijkant van de vondelparkbrug.

VU Hortus

Deze plek kun je omschrijven als een botanische droom met héél veel cactussen. Ben je gek op dit plantsoort of zou je best weleens een Japanse bonsaiboom of Chinese Penjing in het echt willen bewonderen? Dan is dit absoluut een aanrader. Je komt er heerlijk tot rust, en niet onbelangrijk, het is een geweldige plek om Instagramwaardige foto’s te maken. Een Huawei P Smart Plus hoesje met cactusprint mag zeker niet ontbreken als je voor het laatste gaat!

Stadsstrand Strandzuid

Amsterdam aan Zee! Niet helemaal, maar wel bijna. Amsterdam kent verschillende stadstranden waar je heerlijk kunt relaxen met je voetjes in het zand. Strandzuid is één van deze stranden waar je even kunt ontvluchten van het drukke stadsleven. Neem een lekker boek mee, of je E-reader + hoesje, en reken maar dat je helemaal tot rust komt.