Menu
Amsterdam / Amsterdam

Duurzame uitjes in Amsterdam

Wil je het beste van Amsterdam zien én de stad een dienst bewijzen? Kies dan voor een duurzame dagtrip! Bezoek locaties die hart hebben voor het milieu, die zich zorgen maken om de CO2-uitstoot en het beste met stad voorhebben. Hieronder een aantal tips voor een duurzaam en verantwoord dagje Amsterdam.

Duurzaam vervoer: de (water)fiets

Bij een dag vol duurzame uitjes hoort ook duurzaam vervoer. Huur een fiets en ga op onderzoek uit. De goed ontworpen én vlakke fietspaden maken het heerlijk om de stad te verkennen. Als je avontuurlijk bent kun je zelf een route uitstippelen en je laten verrassen door de vele gezichten van Amsterdam. Ben je iets minder avontuurlijk aangelegd dan kun je aan een van de vele aangeboden fietstours deelnemen. Ben je liever op het water, dan kun je de stad op een leuke én duurzame manier verkennen op een kanaalfiets, ook wel waterfiets genoemd. Vooral bij warm weer is dit een geweldige manier om de historische grachtengordel van Amsterdam te bewonderen. Je kunt natuurlijk aanmeren waar je maar wilt om een gezellig terrasje te pikken of even in dat leuke winkeltje te kijken waar je net voorbij fietste.

Liever shoppen?

Hou je van shoppen? Dan moet je zeker een kijkje gaan nemen bij ‘Eco-Logisch‘. Dit een winkel met alleen maar milieuvriendelijke producten voor in huis. Van duurzame bouwmaterialen tot allerlei producten voor thuis of op kantoor. Maar ze hebben ook een ruime keuze aan verjaardagscadeautjes. Elk weekend vind je de leukste marktjes in verschillende delen van Amsterdam, zoals de maandelijkse zondagsmarkt de Neighbourhood Market of wekelijkse Boerenmarkt. Ook hier vind je tal van ecologisch verantwoorde producten, maar je kunt er ook nog eens heerlijk eten.

Duurzaam uiteten

Naast de tal van ecologisch verantwoorde marktjes die Amsterdam te bieden heeft, zijn er ook duurzame restaurants te vinden in de stad. Vooral restaurants die voedselverspilling tegengaan zijn en ook nog eens betaalbare maaltijden aanbieden zijn in trek. Fiets naar Amsterdam-Noord en ga bijvoorbeeld langs Café de Ceuvel. Goed om te weten: in de zomer kun je hier ook nog een duik nemen. In Amsterdam-Oost ligt restaurant De Kas verscholen in Park Frankendael. In dit restaurant draait alles om pure ingrediënten die uit eigen land afkomstig zijn. Ook leuk: je bevindt je midden in een kas en moestuin.

Open Tuinen Dagen

Elk jaar in juni organiseert Amsterdam de Open Tuinen Dagen. De prachtigste tuinen van Amsterdam zijn dan opengesteld voor het publiek. Tijdens een unieke wandeling kom je in maar liefst dertig oogverblindende grachtentuinen, die verscholen liggen achter de statige herenhuizen aan de grachten van Amsterdam. Je komt op plekken waar je normaal geen toegang tot hebt.

Bereikbaarheid Amsterdam

Amsterdam is niet moeilijk te bereiken. Je kunt er makkelijk komen met het openbaar vervoer of de auto. Amsterdam heeft tal van grote treinstations, zoals Amsterdam Centraal en Amsterdam Amstel. Ook Schiphol ligt om de hoek. De duurzaamste manier om naar Amsterdam te komen is de fiets, maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Ga je met de auto? Neem dan een elektrische auto en laad je auto op met duurzame energie. Ga energie vergelijken en vind een goedkoop maar duurzaam energiecontract. Veel plezier in Amsterdam.