Menu
Amsterdam / Amsterdam / Dagje Uit

Bezoek het Koninklijk Paleis in Amsterdam

Midden in de hoofdstad staat het Koninklijk Paleis Amsterdam, het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Het Paleis speelt een grote rol tijdens staatsbezoeken, maar ook bij andere koninklijke ontvangsten, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, diners en prijsuitreikingen. Daarnaast is het zoveel mogelijk opengesteld voor bezoekers. Een levendig gebouw, waar u in de imposante zalen en salons in de voetsporen treedt van koninklijke gasten.

Atlas
Het Paleis is het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de Gouden Eeuw en hiermee een van de belangrijkste monumenten van Nederland. Oorspronkelijk is het niet gebouwd als paleis maar als stadhuis van Amsterdam. Architect Jacob van Campen ontwierp een gebouw dat de grote macht en rijkdom weerspiegelde van Amsterdam in de zeventiende eeuw.

In het hart van het gebouw ademen de Burgerzaal en de marmeren galerijen nog steeds de grandeur van de Gouden Eeuw. Beeldhouwwerken en schilderijen van de beroemde kunstenaars – zoals Rembrandt’s leerlingen Govert Flick en Ferdinand Bol – vertellen het verhaal van Amsterdam als centrum van het universum. Ze imponeren tot de dag van vandaag. De ontdekpagina geeft meer achtergrondinformatie over het bijzondere gebouw en zijn gebruikers door de jaren heen.

Breng ook een bezoek aan het Koninklijk Paleis in Amsterdam!