Menu
Amsterdam / Amsterdam

4 tips om Amsterdam te verkennen

Heb je een lekkere citytrip naar Amsterdam op de planning staan? Heerlijk! Niets zo fijn als een dagje ronddwalen in ons mooie Amsterdam. Maar om nu continu tussen de honderden toeristen te wandelen is ook niet voor iedereen weggelegd. We geven je dan ook met liefde en plezier een aantal handige tips waarmee je Amsterdam op een unieke manier kunt verkennen.

  • Huur een sloep

Met de vele kanalen die Amsterdam rijk is, kun je deze stad net zo goed via het water ontdekken. Een sloep huren is natuurlijk ook hartstikke leuk, en laat je Amsterdam meteen op de meest unieke manier ervaren. Je hoeft hier ook echt niet alle kanalen voor af te struinen. Je kunt online op websites als huren.nl gewoon direct een deal zoeken die bij je budget past. Reserveer de sloep van te voren, zodat je tijdens je dagje Amsterdam direct weet waar je sloep ligt, en waar deze je naartoe kan brengen. Kun je er mooi je dagplanning omheen draaien!

  • Doe een stadstour

Je kent ze vast wel, die georganiseerde tours waar normaliter tientallen toeristen in mee wandelen. Maar deze stadstours zijn er ook met een minder hoog niveau aan toeristische attracties. Een stadstour door de oude stad Amsterdam is bijvoorbeeld een stuk minder populair bij de toeristen, en laat je daarnaast ook nog eens een uniek stukje Amsterdam zien. De tours combineren wandelen veelal met leuke treintjes, waardoor je ook nog eens lekker achterover kunt zitten om wat te ontspannen.

  • Huur een fiets

In het hele stadscentrum kun je fietsen huren: en dat is wel zo fijn als je deze grote stad in 1 dag wilt verkennen. Met de fiets ben je namelijk een stuk sneller van A naar B, en houdt je ook nog eens wat extra tijd over om de oude stad te verkennen. Met behulp van Google Maps kun je vast een leuke fietstocht ontdekken die je ook nog eens door het Vondelpark heen brengt. Neem je meteen een picknickmand mee om even te ontspannen voor een fijne break in het Vondelpark.

  • Een boottour

Ze staan op nummertje vier omdat ze net iets toeristisch zijn, maar een boottour kan wel ontzettend aangenaam zijn. Je hoeft namelijk geen uren te wandelen, of jezelf een weg te vinden tussen de vele toeristen. Je zit gewoon lekker met je vrienden en familie in je bootje, en krijgt al het moois van Amsterdam te zien, en te horen.